Ouder en kind

Passie voor kinderen
Kinderen boeien mij al mijn hele leven.
Ik hou van hun openheid en eerlijkheid en hun originele kijk op de wereld. Mijn passie voor (het welzijn van) kinderen maakte dat ik op mijn 17e koos voor de studie (ortho)pedagogiek en daarna kinderen ging begeleiden, aanvankelijk in schoolsituaties en vervolgens ook kinderen met hun ouders in een eigen praktijk.
Deze wetenschappelijke studie bracht mij vooral kennis, maar over mijzelf en mijn eigen kwetsures leerde ik weinig. Dat het belangrijk is jezelf te kennen om een goed begeleider te kunnen zijn was voor mij heel helder. Ik stopte dan ook niet na het afronden van deze studie. Ik zocht nieuwe wegen om mezelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen, zodat ik ouders en kinderen beter kan begeleiden.

Een van die wegen was de opleiding tot kindertolk volgens de Present Child methode die ik in 2016 afrondde.
De opleiding tot kindertok heeft mij heel veel zicht gegeven op mijn eigen kindertijd en de butsen die ik daar heb opgelopen. Het met respect aandacht geven aan die kwetsures heeft mij veel heling gebracht.
Meer dan ooit besef ik hoezeer kinderen onze leermeesters zijn en welk groot cadeau zij ons te brengen hebben.
Graag begeleid ik jou, ouder, en opvoeder, en de kinderen die je onder je hoede hebt opdat je dit cadeau ten volle kunnen ontvangen.

Kindertolktraject
Een kind dat het moeilijk heeft, zich onaangenaam gedraagt of vaak ziek is, is een bron van zorg. Toch kan juist dit kind een aanzet geven tot positieve ontwikkelingen in het gezin, of zelfs in de groep of klas.
Als kindertolk werk ik vanuit het principe dat kinderen ons, volwassenen, via hun gedrag op een heldere en liefdevolle wijze tonen wat wij op dit moment nodig hebben in ons leven. Ik vertaal de signalen die het kind afgeeft naar ouder of opvoeder toe.
Neem contact met me op als je als ouder, opvoeder of als leerkracht geinteresseerd bent in een kindertolktraject. In een traject van minimaal 3 sessies gaan we kijken wat dit kind je wil vertellen.
Laat je verrassen door de levensles van het kind voor jou!
Zie voor meer informatie ook de site presentchild.com.

Kinderen en volwassenen met het syndroom van Down
Tijdens mijn eerste stage voor de studie orthopedagogiek kwam ik in aanraking met mensen met het Downsyndroom. Deze mensen hebben toen al veel indruk op me gemaakt en het heeft me niet meer losgelaten. Ik heb me nader verdiept in wat deze mensen ons komen brengen.
Zo werd ik me er steeds meer van bewust dat Downers mensen zijn met bijzondere gevoeligheden en kwaliteiten die specifieke begeleiding behoeven om hen volledig tot hun recht te laten komen.
Ik begeleid zowel gezinnen met (jonge) kinderen met Down (ambulant) als volwassen Downers. Het is ook mijn wens om voor jonge Downers een deeltijd dagbesteding op te zetten bij de plek waar ik woon, zodra de omstandigheden daarvoor geschikt zijn.