Testimonials

Ervaringen met mijn zang- en klanksessies

 

“Met Elise zingen is jezelf vrijaf geven om te presteren. Je laat je meenemen door haar enthousiasme en haar klank.
Wanneer je dan zingt voel je je een met je stem en hoor je  alle stemmen samensmelten tot een klank, tot muziek.
Het plezier en de uitnodigende manier van zingen van Elise steekt mij aan. Of het nu alleen is of in een groep, zij geeft je het gevoel dat je stem er helemaal mag zijn.” Helma

 

“Elise is een vakvrouw: met haar warmte en enorme ervaring weet ze me met allerlei werkvormen beter in contact te brengen met mijn lichaam, mijn stem te verbinden met mezelf en helpt ze me vertrouwen te krijgen in mijn eigen zangmogelijkheden.
Met veel lachen en af en toe een traan vliegt de tijd voorbij. Ik ben haar heel dankbaar voor alles wat we doen, ervaren en overwinnen. “ Josine

 

“Zuid Afrika,
Daar staan we dan, bij een druk kruispunt, 2 blanke vrouwen die veldkeien en bloemen schikken en proberen in de Kaapse wind een kaarsje aan te steken en met zo’n kracht en overtuiging zingen alsof ze alleen op de wereld zijn,het maakt niet uit hoe onze stemmen klinken rauwe klanken, er is pijn, alles is puurheid, dat kan bij jou onstaan, omdat ik er helemaal mag zijn.
Dank je lieve Elise voor dit samenzijn.”
Joleid

 

“Sessie met Elise:
Na een moeilijke zomer met veel fysieke ongemakken voelde ik me aan het eind van de zomer helemaal uit mijn lijf hangen. Ik zou weer beginnen met werken en de dag ervoor had ik een afspraak met Elise gemaakt.
Elise stelde voor dat ze voor mij zou zingen en met de klankschalen en de gong zou kunnen werken. Ik merkte dat ik dat niet wilde en bang was voor een te grote impact, zodat ik nog verder van huis zou raken. Elise beloofde zich goed af te stemmen en te kijken wat er kon en dat ik altijd kon aangeven wat ik wilde. Dat was goed. En ze deed het fantastisch !!!
Ze begon met de schalen en de gong; heel zacht en ik voelde dat ik het niet toe kon laten. Ik voelde dat ik me moest beschermen. Dat was een pijnlijke ervaring. Toen ze begon te zingen opende er zich iets, dat kon ik helemaal binnen laten komen. En daarmee kon ik ook de schalen en de gong toelaten. De pijn en het verdriet kwam naar buiten en ik moest erg huilen. Het kwam van heel diep en ik was er ook blij mee dat het kon gebeuren. Ik ben mee gaan klinken, een soort huil/zingen. Ik begon helemaal te stromen. Wat me helder werd tijdens deze klanksessie was dat ik het moeilijk vond om alles wat er zich in mijn leven aandient, door me heen te laten gaan, om het op die manier ook te kunnen laten gaan. Het energetisch tegenhouden van (verzetten tegen) al die ervaringen lijkt me juist te blokkeren. Het voelde dan als een soort weggaan. Weggaan uit mijn lijf omdat het te moeilijk is. (Hoe begrijpelijk ook) Dit besef werd me met de klank ‘ ingeschonken’. Dat klinkt wonderlijk maar gaandeweg ik de klank meer en meer kon toelaten groeide dit besef. Via de klank kwam dit in mijn bewustzijn. Heel ontroerend.
Na de sessie was ik helemaal gesloopt. De volgende dag was ik er weer helemaal. Ik had me in 5 weken niet zo goed gevoeld en kon goed aan het werk. Het was zo bijzonder om te voelen dat ik ineens weer in mijn lichaam geland was. De depressie was verdwenen. Aha, zo werkt de klank dus.”
Eva