Even voorstellen…

Je bent op mijn site beland, welkom!
Wellicht zoek je gerichte begeleiding voor jezelf of je kind, misschien kwam je hier per toeval terecht of ben je gewoon nieuwsgierig. Lees nog even door, het kan zomaar zijn dat ik iets voor je kan betekenen.

“Het wonder is te wandelen op aarde’, zegt een oud Chinees spreekwoord. Dat kan ik volledig beamen. En hoe langer ik op deze aarde wandel hoe meer ik ervaar dat het werkelijk een kunst is om ervan te genieten, ook al komen er obstakels op mijn pad. De kunst is obstakels tegemoet te treden als uitdagingen die je kunnen helpen om te groeien. Dat kan soms even duren, zoals in mijn geval, maar dan wordt het echt genieten.

Mijn wandeling op aarde begon in augustus 1956. Zonder veel problemen volgde ik lager en voortgezet onderwijs. Kinderen boei(d)en mij en zo kwam het dat ik mijn 17e koos voor de studie orthopedagogiek aan de universiteit van Utrecht die ik in 1982 afrondde. Ik werkte daarna als leerlingbegeleider binnen een schoolbegeleidingsdienst en op een experimentele Middenschool. Omdat voor een orthopedagoog in die tijd geen plek was in het voortgezet onderwijs volgde ik een scholing tot docent muziek. Met muziek, vooral zingen, was ik opgegroeid, dus die keuze lag voor de hand. Zo kreeg ik een aanstelling als docent muziek, maar deed ik het begeleidingswerk van een orthopedagoog. Niet veel later werd ik gevraagd mee te gaan werken in een team jonge onderwijsontwikkelaars dat zich bezig hield met het ontwikkelen van een programma burgerinformatica voor de brugklas. Die uitnodiging nam ik aan.

Mijn hoofd draaide in die tijd overuren, mijn lichaam kreeg niet de aandacht die het nodig had en al snel openbaarden zich ernstige fysieke problemen. Na een zevental jaren was ik daardoor gedwongen met dit werk te stoppen. Ik maakte de overstap naar een eigen praktijk waarin ik ouders en kinderen begeleidde met leer- en opvoedingsuitdagingen.

Omdat mijn gezondheid nog steeds veel te wensen overliet en ik in de reguliere zorg geen oplossingen vond, ging ik zelf op zoek. Deze zoektocht, uit nood geboren, heeft me veel gebracht. Ik verdiepte me in oude systemen als Healing Tao, Kum Nye (Tibetaanse yoga) en shiatsu. Ik leerde veel over voeding en volgde trainingen om mezelf en mijn innerlijke drijfveren beter te leren kennen.

Mijn fysieke conditie die ik aanvankelijk als grote belemmering ervoer zette me aan tot een zoektocht die me heling en veel meer duidelijkheid bracht over wat ik hier op aarde kom doen. De onderweg opgedane ervaringen hebben er zeker ook toe bij gedragen dat ik beter in staat ben anderen, jong en oud, op hun zoektocht te ondersteunen en begeleiden. Mijn missie is andere mensen te inspireren om voorbij de belemmeringen op zoek te gaan naar het goud in zichzelf en dat te laten stralen. Dat staat centraal in mijn leven en in mijn begeleiding van mensen die bij mij aankloppen met een hulpvraag. Klank en lichaam zijn daarbij prachtige instrumenten waarvan ik dan ook graag en dankbaar gebruik maak.